SandrasSkafferi.blogg.se

Jag är en 21-årig tjej som pluggar till civilekonom. På fritiden älskar jag att laga mat och baka, både enkla saker och lite mer avancerat. Vissa gånger lyckas jag och vissa gånger går det helt åt skogen. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av mina misslyckanden och triumfer i köket och om möjligt kunna ge lite inspiration till andra. Jag kommer att tipsa om enkla student måltider, de perfekta hembakade presenterna och mycket mer!

Hemmagjorda müslibars!

Publicerad 2013-11-12 20:49:05 i Snacks & Bars

När jag sitter i skolan och pluggar hela dagarna så blir jag rastlös efter ett tag, och när jag blir rastlös småäter jag. Det slutar ofta med en tur till skolcafeterian och något dyrt och onyttigt jag inte borde äta egentligen.. Så idag har jag provat något nytt! Jag har just plockat ut en plåt med hemmagjorda müslibars ur ugnen, jag har inte provsmakat än men jag tror verkligen det blir gott! Så här kommer receptet får ni prova själva!
 
Sandras müslibars
3dl fruktmüsli
1 dl havregryn
2 dl jordnötssmör
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
2,5 dl cashewnötter
1 1/2 dl russin
1 dl sirap
1/2 dl honung
1 dl kokosflingor
1 tsk vaniljpulver
 
Sätt ugnen på 150 grader. Hacka cashewnötterna grovt och blanda med frön, kokosflingor och havregryn. Häll upp blandningen på en plåt och bred ut det till ett tunt lager, rosta i ugnen i ca 10 minuter. Blanda müsli och russin i en skål. Blanda jordnötssmör, honung, sirap och vaniljpulver i en kastrull och låt koka ihop under omrörning. Ta ut plåten ur ugnen och blanda ner det i skålen med müslin och russinen, töm sedan ner jordnötssmörssmeten och blanda väl. Häll blandningen i en form som du lagt bakplåtspapper i. Grädda i ugnen i cm 18-20 minuter beroende på hur tjockt lagret av smet är. Låt svalna helt innan den skärs med vass kniv i lagomstora bars. Sen är det bara att slå in dem i folie och stoppa i väskan! Man kan variera dessa bars på massor med sätt, olika torkade frukter, nötter och från, nästa gång tror jag att jag ska prova att smaksätta med kanel! Bilder och smakanalys kommer senare! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela